7 inheemse planten waar vlinders op af komen

wildemarjolein

Op welke planten komen vlinders af?

Tuinieren met inheemse planten is niet alleen leuk maar heeft ook een hoop voordelen. Een daarvan is dat vlinders deze planten maar al te graag bezoeken. Welke planten je daarvoor het beste kan gebruiken lees je in deze blog!

Vlinders uit Nederland
Wist je dat er in Nederland meer dan 2400 soorten vlinders leven? De meeste vlinders die we overdag zien zijn dagvlinders. Er bestaan ongeveer 50 soorten dagvlinders in Nederland. Dat wil zeggen dat de overgrote meerderheid dus nachtvlinders zijn. De naamgeving dag- en nachtvlinders is echter wat verwarrend omdat sommige nachtvlinders ook overdag actief zijn, zoals de prachtige nachtpauwoog. Het onderscheid tussen een dag en nachtvlinders kun je dus niet maken op basis van wanneer je de vlinder ziet. Het belangrijkste onderscheid zit hem in de voelsprieten. Dagvlinders hebben voelsprieten die eindigen op het hoofdje en bij nachtvlinders is dit niet het geval.

Ben je benieuwd hoeveel verschillende soorten vlinders er in jouw tuin vliegen? Kijk dan eens op de website van de Nederlandse vlinderstichting. De stichting biedt namelijk prachtige herkenningskaarten voor vlinders aan.

Top 7 inheemse vlinderplanten

Beemdkroon (Knautia arvensis)

Grote kattenstaart (Campanula rapunculoides

Duizendblad (Achillea millefolium)

Grote Centaurie (Centaurea scabiosa)

De Grote Kaardebol (Dipsacus fullonum) 

Knoopkruid (Centaurea jacea)

Wilde marjolein (Origanum vulgare)

In ons assortiment vind je nog veel meer inheemse bloemen en planten die bij uitstek geschikt zijn om vlinders naar jouw tuin te lokken! Kijk in het volledige assortiment of maak gebruik van onze inheemse tuinpakketten.

Heb je een vraag of suggestie? Laat het ons vooral weten via info@goede-planten.nl We horen het graag!

Veel plezier met tuinieren!

Eén opmerking over '7 inheemse planten waar vlinders op af komen'

Reacties zijn gesloten.