Over ons

Onze kleinschalige hobby plantenkwekerij is voortgekomen uit een passie voor de natuur. Wij maken ons zorgen om de achteruitgang van insecten en vogels in onze leefomgeving. Destijds hebben we daarom besloten om uitsluitend met inheemse bloemen en planten te werken in onze tuin. Dit heeft geleid tot een heuse natuurtuin waar talloze vogels, vlinders en andere insecten hun thuis vinden. In de loop der jaren vroegen familie en vrienden ons steeds vaker advies over het inrichten van een diervriendelijke tuin en begonnen we mensen ook te voorzien van zelf gekweekte planten. Inmiddels kweken we jaarlijks zo’n 120 verschillende soorten planten.

Ons doel is om mensen bewust te maken van de prachtige planten die van nature in Nederland voorkomen, en daarmee de natuur een handje te helpen. Al onze planten worden met de hand opgekweekt vanuit zaad en uiteraard zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen. We hebben een groot assortiment aan inheemse bloemen en planten die bij uitstek geschikt zijn om bijen, vlinders en vogels naar uw tuin te lokken.

Bovendien hebben wij een bijzondere interesse in zeldzame en unieke inheemse planten. U kunt hier bijvoorbeeld denken aan planten die zich erg lastig laten kiemen of vermenigvuldigen. Een goed voorbeeld hiervan is de sprookjesachtige Zwartblauwe Rapunzel, onze absolute favoriet!

Wilt u onze kwekerij ook eens komen bezoeken? Stuur gerust een mailtje naar info@goede-planten.nl. Komt u de planten ophalen en bent u ook benieuwd naar de omgeving? Dan kunnen wij de volgende locaties van harte aanbevelen.

Kwekerij Goede-Planten

Voor al uw inheemse bloemen en planten

Contact

Vergereindseweg 2
5254KE Haarsteeg
info@goede-planten.nl

Bezoek op afspraak