Duifkruid (Scabiosa columbaria)

Duifkruid is een van onze favoriete soorten in de kwekerij. Deze prachtige, maar helaas zeer zeldzame, inheemse plant is namelijk uitzonderlijk geschikt om vlinders én vogels naar uw tuin te lokken! Duifkruid wordt 30 tot 70 cm hoog en heeft een lange bloeitijd van juni tot en met oktober. De bloemen hebben wel wat weg van beemdkroon, maar duifkruid blijft lager, heeft bladeren met een fijnere structuur en is sterker vertakt. Ook qua standplaats verschilt duifkruid van beemdkroon, want ze heeft namelijk diepgaande wortels waardoor ze beter kan omgaan met een droge standplaats. Duifkruid heeft een voorkeur voor kalkrijke, droge tot iets vochtige grond (mergel, zand, of leem). Deze soort laat zich goed combineren met inheemse soorten die een vergelijkbare standplek verlangen, zoals: Engels gras, grote centaurie, veldsalie, wilde marjolein, wild kattenkruid, wondklaver en steenanjer

Duifkruid is een echte aanwinst voor de biodiversiteit in uw tuin: talloze vlindersoorten (waaronder koninginnepage en parelmoervlinder!), solitaire bijen en hommels worden aangetrokken door de nectar. De zaden daarentegen zijn weer in trek bij vinkachtigen zoals putters, geelgors, vink en kneu.

Latijnse naamScabiosa columbaria
Hoogte30-70 cm
Kleur bloemenLichtblauw
BloeiperiodeJuni t/m oktober 
BodemDroog 
Lokatie Zonnig
VoorkomenZeer zeldzaam
Prijs4,00

Over ons

Wij kweken en verkopen inheemse Nederlandse planten die bij uitstek geschikt zijn om bijen, vlinders en vogels naar uw tuin te lokken.

Heeft u een vraag?

info@goede-planten.nl

%d bloggers liken dit: